Auto uitlijnen

AUTO UITLIJNEN

Uw auto uitlijnen is erg belangrijk voor de wegligging, brandstofverbruik en slijtage van uw banden. Banden die niet juist uitgelijnd zijn, zijn daardoor een onnodige kostenpost en bovendien ook onveilig. Uw auto uitlijnen is daarom een goedkope oplossing om veel geld te besparen.

Een auto goed uitlijnen is zeer belangrijk...

Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig. Het kan dan voorkomen dat de auto in het stuur trekt, of dat de banden verkeerd afslijten en dat kan leiden tot een hoger brandstofverbruik.

Wat is uitlijnen ?

Bij het uitlijnen worden als het ware de vier wielen recht onder de auto gezet, zodat de auto goed in het spoor blijft. Elke auto krijgt vanaf de fabrikant speciale afstelgegevens mee om de auto prettig te laten rijden en waarbij de banden gelijkmatig afslijten.

Speciale uitlijnapparatuur in huis !

Wij hebben speciale uitlijnapparatuur in huis om nagenoeg elk merk en type auto uit te lijnen. Met onze computerapparatuur kan de monteur van elk wiel afzonderlijk de wielstanden aflezen. De monteur zal alle wielen afstellen binnen de fabrieksmarges en daarbij ook het stuur perfect recht zetten .


Wanneer de autowielen laten afstellen?

Wij raden u aan om de auto te laten uitlijnen wanneer de banden overmatig naar de binnenkant of buitenkant afslijten, de auto naar links of rechts trekt, de auto te licht of te zwaar stuurt of het stuur na een bocht niet meer terugkomt naar de middenstand.  Ook als er werkzaamheden aan het onderstel zijn gedaan, bijvoorbeeld aan de fuseekogels, stuurstang of de schokbrekers zijn vervangen moet er ook worden uitgelijnd.

 

Een goed uitgelijnde auto rijdt beter en is dus beter voor de verkeersveiligheid !

Zorg ook altijd voor de juiste bandenspanning, controleer deze regelmatig. Een te lage bandenspanning verhoogt het brandstofverbruik en de bandenslijtage.

Plan nu een afspraak in via telefoonnummer 0577-401402 of maak online een Auto uitlijning afspraak.

 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Sluiting autobedrijf

Geachte bezoeker,

Helaas hebben wij moeten besluiten ons autobedrijf per 31-12-2021 definitief te sluiten. Na 52 jaar zullen wij de activiteiten in ons autobedrijf beëindigen en gaan wij alleen door met onze fietsenwinkel: Fietscity Dijkgraaf en ons Tankstation Tamoil Dijkgraaf

Wij danken u voor het in ons gestelde vertrouwen in de afgelopen periode  en wensen u het allerbeste voor de toekomst. 

Met vriendelijke groet, Antonie Dijkgraaf


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook