Privé-lease

AUTO LEASE

Er zijn veel voordelen om een auto te leasen. U weet altijd precies waar u aan toe bent omdat alle kosten, op brandstof na, zijn opgenomen in de maandelijkse premie. De verzekering is afgedekt, evenals de wegenbelasting en onderhoud. Bij schade verloopt de afhandeling via Autobedrijf Dijkgraaf. Bij Private Lease en Zakelijke Lease rijdt u altijd in een nieuwe of jong gebruikte auto zonder grote investering. U hoeft geen aanbetaling te doen,  maar voor zakelijke lease is dit wel mogelijk.

Voordelen: 

Een vast maandbedrag zonder verborgen kosten

Geen variabele kosten, alleen de gebruikte brandstof

Zonder te sparen in een nieuwe auto rijden

 

PRIVATE LEASE

Private Lease wordt steeds populairder mede omdat u precies weet waar u aan toe bent. Bij Private Lease betaalt u één vast bedrag per maand en dit is inclusief wegenbelasting, verzekeringen (incl. Schade inzittendenverzekering) , BTW, reparatie, onderhoud, banden en Pechhulp! U hoeft alleen nog maar te tanken! VEELGESTELDE VRAGEN:

 

WAT IS PRIVATE LEASE?

Met Private Lease rijdt u een splinternieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Voor dit bedrag regelt de leasemaatschappij alles! Dit betekent een einde aan vervelende onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparaties. Ook de verzekering is volledig geregeld door de leasemaatschappij. U hoeft alleen nog maar zelf te tanken! De periode kunt u zelf bepalen, maar varieert tussen de 24 en 60 maanden. Het maandbedrag is inclusief de meeste kosten die bij een auto komen kijken zoals:

Afschrijving, Reparaties, Onderhoud, Banden, Verzekering, Motorrijtuigenbelasting, Pechhulp en Vervangend vervoer.


VERZEKERING EN SCHADEVRIJE JAREN

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met de verzekering, schadevrije jaren en no-claim korting wanneer u van koop overstapt op Private Lease. Bij Private Lease is de auto all-risk verzekerd. Binnen het contract bouwt u geen schadevrije jaren op volgens het bonus-malussysteem. Wel kunt u na afloop van het contract een schadeoverzicht opvragen. Wanneer u weer wilt overstappen op koop beoordeelt de verzekeraar op dat moment of u op basis van het schadeoverzicht premiekorting krijgt, maar dat is dus niet zeker dat dit lukt.


WAT IS DE HOOGTE VAN HET BEDRAG VOOR EIGEN BIJDRAGE BIJ SCHADES?

De hoogte van de eigen bijdrage bedraagt  gemiddeld € 300,00 per niet verhaalbare schade, maar dit kan per polis verschillen.


WORDT MIJN PRIVATE LEASE CONTRACT GEREGISTREERD BIJ HET BKR?

Als u een Private Lease overeenkomst afsluit, wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). Het bedrag dat wordt geregistreerd, is de som van de looptijd x leasetarief x 65%. 

Rekenvoorbeeld:

Stel, u least via Private Lease een auto voor €179,- per maand , op basis van 48 maanden / 10.000 kilometer per jaar. Dan wordt het bedrag dat bij het BKR geregistreerd wordt, als volgt berekend: 48 maanden x €179,- x 65% = €5.584,80. Dit bedrag wordt doorgegeven aan het BKR. Kijk voor meer informatie op bkr.nl.


WAT ZIT NIET IN HET LEASECONTRACT?

In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten zoals brandstof of parkeer- en tolgelden opgenomen. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor uw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.


KAN IK NOG IETS TOEVOEGEN AAN HET CONTRACT NADAT DE AUTO IS AFGELEVERD?

Wilt u contractopties toevoegen, dan is dit vaak nog wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering of vervangend vervoer in het buitenland.

Het is moeilijker om nog zaken aan de auto toe te voegen na aflevering. Fabrieksopties zijn niet mogelijk, voor overige zaken kunt u het beste contact met ons opnemen.


KAN IK HET AANTAL KILOMETERS IN MIJN CONTRACT AANPASSEN?

Als u incidenteel meer kilometers rijdt, dan is het doorgaans voordeliger om de meerkilometers af te rekenen en het contract niet te laten aanpassen. Wanneer u structureel meer kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kunt u tijdens de contractperiode het jaarkilometrage verhogen. U ontvangt via ons dan een opgave van het nieuwe maandbedrag op basis van het hogere jaarkilometrage.  Het verlagen van het jaarkilometrage is niet mogelijk.


KAN IK OOK MET MIJN LEASEAUTO OP VAKANTIE NAAR HET BUITENLAND?

Ja dat kan, zolang dat land niet uitgesloten is op de groene verzekeringskaart. In het buitenland heeft u ook recht op hulpverlening bij een Private Lease contract. Wij adviseren u om ook de optie vervangend vervoer in het buitenland in het contract op te nemen. u heeft dan recht op vervangend vervoer in een gelijkwaardige autoklasse. Standaard is vervangend vervoer in Nederland in het leasecontract opgenomen. Kijk voor de exacte voorwaarden op uw leaseovereenkomst. Deze kunnen per leasemaatschappij wat verschillen.

MOGEN ANDEREN OOK IN DE AUTO RIJDEN?

De meeste leasemaatschappijen vinden het geen probleem als u partner of gezinsleden in uw private leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Dit houdt ook in dat het 2todrive is toegestaan. U dient hierbij wel te voldoen aan alle gestelde eisen hierover. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.


WAAR KRIJGT MIJN AUTO ONDERHOUD EN/OF EEN APK KEURING?

Onderhoud, reparaties en een eventuele APK keuring worden gewoon uitgevoerd bij Autobedrijf Dijkgraaf in Uddel. 

 

IS MET MOGELIJK OM EEN CONTRACT VOORTIJDIG TE BEËINDIGEN?

Ja, dat is mogelijk, zelfs binnen het eerste jaar. De leasemaatschappij rekent dan de mogelijke meerkilometers met u af en u betaalt altijd een opzeggingsvergoeding. Vraag daarom eerst wat de kosten zijn van de vroegtijdige beëindiging.  

 

WORDEN ER KOSTEN BEREKEND ALS IK VOORTIJDIG HET CONTRACT WIL BEËINDIGINGEN?

Mocht onverhoopt de situatie zich voordoen dat u de private leaseauto eerder wilt inleveren dan de einddatum van uw contract, dan moet u een opzeggingsvergoeding betalen aan de leasemaatschappij. 

De hoogte van de opzeggingsvergoeding is afhankelijk van het aantal maanden dat u nog heeft te gaan tot het einde van het contract, ook wel de resterende looptijd genoemd. De resterende looptijd is dus het aantal maanden gerekend vanaf het moment van voortijdig inleveren tot de einddatum van het contract.

 

Meer informatie over private lease?

Neem dan contact op met Autobedrijf Dijkgraaf in Uddel via ons contactformulier.TerugDeel het met uw vrienden!


Sluiting autobedrijf

Geachte bezoeker,

Helaas hebben wij moeten besluiten ons autobedrijf per 31-12-2021 definitief te sluiten. Na 52 jaar zullen wij de activiteiten in ons autobedrijf beëindigen en gaan wij alleen door met onze fietsenwinkel: Fietscity Dijkgraaf en ons Tankstation Tamoil Dijkgraaf

Wij danken u voor het in ons gestelde vertrouwen in de afgelopen periode  en wensen u het allerbeste voor de toekomst. 

Met vriendelijke groet, Antonie Dijkgraaf


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook