Wielen balanceren

BANDEN BALANCEREN

Heeft u tijdens het rijden last van een trillend stuur? Dan is het tijd om uw autobanden te laten balanceren. Een band raakt uit balans als het gewicht van de band niet overal gelijk is verdeeld. Dan ontstaat er bij elke omwenteling een trilling. Hinderlijk voor u als bestuurder, en bovendien slecht voor uw banden, die een stuk sneller slijten. Autobedrijf Dijkgraaf in Uddel balanceert uw banden op vakkundige wijze, zodat uw auto weer soepel rijdt.

 

Trilling in het stuur? ...Laat uw wielen balanceren.

 Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort.

 

Wat is balanceren ?

Als u een trillend stuur heeft, zijn meestal de wielen niet in balans. Met onze balanceerapparatuur kan de monteur op het computerscherm precies zien hoeveel balanceergewicht op welke plaats aangebracht moet worden om het wiel in balans(in evenwicht) te brengen.

Wanneer laten balanceren?

Banden worden altijd gebalanceerd wanneer ze voor de eerste keer op het wiel worden gemonteerd of wanneer ze na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet worden gecontroleerd wanneer er trillingen in het stuur merkbaar zijn.

 

Een goed gebalanceerde auto rijdt beter en is dus beter voor de verkeersveiligheid !

Zorg ook altijd voor de juiste bandenspanning, controleer deze regelmatig. Een te lage bandenspanning verhoogt het brandstofverbruik en de bandenslijtage.

Plan nu een afspraak in via telefoonnummer 0577-401402 of maak online een Balanceer afspraak.

 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook